Tarih: 30.11.2022 13:51

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

 

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okul idarecileri ve bir gurup öğretmen ile birlikte Manyas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Yalçın tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. 

Çelenk sunma törenine Manyas Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Atlı ile siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı. 

Öğretmenler Günü kutlama programı aynı günün akşamı Manyas Belediyesi Atatürk Kültür Salonu’nda devam etti. 

Öğretmenler Günü kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Kaymakamı Koray Çelik, törende yaptığı konuşmada “Sizler ülkemizin geleceğine tuğla koyuyorsunuz. En az bir öğretmeniyle mutlaka bir anısı vardır. Buda şu demektir, hayatı şekillendiren bir insan var o da öğretmeniniz oluyor. Peygamberimizin öğretmenliği var, Atatürk’ün öğretmenliği var. Bu açıdan baktığımız zaman milli ve manevi bütün duyguları birleştiriyor.” dedi. 

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin “Öğretmenlik mesleği sabır, emek ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, gücünü sevgiden alan Dünyanın en saygın, en güzel mesleklerinden biridir.” dedi. 

Manyas İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Yalçın’ın da Öğretmenler Günü’nün tanımını yaparak başladığı konuşmanın ardından öğretmenler onuruna verilen yemeğe geçildi. 

Göreve yeni başlayan Salur Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Hayvan Sağlığı Öğretmeni Halime Pınar’ın yemin töreni sonrası Öğretmen Vedat Çakan “Bir öğretmen sevdim” şiirini okudu. Salur MTAL öğrenci ve öğretmenlerinin solo şarkıları ile devam eden gece Balıkesir BŞB Konservatuar Şube Müdürlüğü sanatçılarının verdiği konser ile son buldu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —