Akaryakıt zamları ulaşımı vurdu, vatandaşa zam olarak yansıdı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından yapılan görüşmeler sonucunda 10 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ulaşıma zam yapıldı.

Manyas Haber 17.03.2022 14:59:00 535 0
Akaryakıt zamları ulaşımı vurdu, vatandaşa zam olarak yansıdı

Yapılan zamların ardından Manyas, Bandırma - Balıkesir ve Gönen arası toplu yolcu taşımacılığı ücret tarifeleri değişti.

Manyas-Bandırma arası yolcu taşıyan minibüslerin sivil yolcu ücretleri 25 liradan 30 liraya, Manyas - Gönen arası yolcu taşıyan minibüslerin sivil yolcu ücretleri 20 liradan 25 liraya, Manyas - Balıkesir arası yolcu taşıyan minibüslerin ücretleri 35 liradan 50 liraya çıkarıldı.
Ayrıca Manyas'ta şehir içi taşımacılığı da yapılan zamların ardından 3,5 lira olan tam ücret, 4,5 liraya, 2,5 olan öğrenci ücreti 3,5 lira oldu.
Vatandaşlar yapılan zamlardan memnun kalmazken, şoför esnafı ise yapılan zammın beklentilerinin altında kalmasından şikayetçi. 

Manyas Güven Turizm Seyahat Acentası Ltd. Şti. Müdürü Onur Öztürk "Son bir kaç aydır motorinde % 200'e yakın ve diğer giderlerde % 100 olmak üzere bir çok kalemde zamlarla ve ağır ekonomik koşullarla mücadele eden ve hiçbir şekilde bu zamları tarifelerine yansıtmayan şoför esnafımız için tarife değişikliği kaçınılmaz oldu. Bu bağlamda şoför esnafı olarak, yapılan görüşmeler neticesinde günün ekonomik şartları, sektörün sıkıntıları dikkate alınarak esnafımıza ve vatandaşlarımıza makul, camiamız için de can suyu olacak bir tarife belirlenmiştir. Şehir içi ve kırsal mahallerimizde ulaşım tarifelerimize ortalama % 18-24 arasında zam yapılmıştır. Önümüzdeki süreçlerde motorine, benzine ve diğer giderlere gelecek zamlar vatandaşlarımızın mağduriyeti artmaması için hesaplanmamış ve tarifeye yansıtılmamıştır." dedi.