Akçaova ve Kızıksa Mahallelerinde yüz yüze eğitim başladı

Manyas’a bağlı kırsal Akçaova ve Kızıksa Ortaokullarında yüz yüze eğitim dönemi başladı.

Manyas Haber 17.10.2020 11:12:32 632 0
Akçaova ve Kızıksa Mahallelerinde yüz yüze eğitim başladı

Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya’nın izinde olması nedeniyle geçtiğimiz hafta Susurluk Kaymakamı Osman Ateş önderliğinde toplanan Manyas İlçe Hıfzıssıhha Kurulu önemli kararlara imza attı. 

Manyas Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda Cuma günü saat 09.30’da toplanan kurul, ilçemize bağlı bulunan Akçaova Ortaokulu ve Kızıksa Ortaokulu’nda gerçekleştirilen Covid-19 pandemisine yönelik hijyen ve sanitasyon uygulamalarını değerlendirerek adı geçen okulların hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyonu önleme ve kontrol klavuzu uyarınca gereken tedbirlerin alındığı belirterek adı geçen okulların tüm kademelerinde haftada 2 gün yüz yüze eğitimin başlatılması yönünde karar verdi. 

Alınan karar okul idaresi, öğrenci ve velilere tebliğ edilirken Akçaova ve Kızıksa Ortaokulu’nda dün yüz yüze eğitim başladı.

Yüz yüze eğitimin başladığı iki okulda öğrenci ve velilere pandemi döneminde alınması gereken önlemler hakkında bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, öğrenciler aylar sonra ders başı yapmanın sevincini yaşadılar.