Akın “Acilen Yem Süt Paritesi Uygulanmalıdır”

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1 kilo sütün 1 kilo yem fiyatının altında satıldığını söyledi.

Manyas Haber 23.10.2020 13:00:31 632 0
Akın “Acilen Yem Süt Paritesi Uygulanmalıdır”

Akın, “Şu anda bir kilo süt, bir kilo yemin altında satılıyor. Üretici bir kilo süt ile 1,5 kilo yem alabilmelidir. Süt üreticimiz zor durumda, bir parite uygulaması lazım." dedi. 
Geçtiğimiz hafta içerisinde Manyas’a gelen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, partisinin ilçe teşkilatını, belediyeyi ve Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti. 
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın'dan belediye çalışmaları hakkında bilgi alan Akın, daha sonra Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Fevzi Karakaş ile süt üreticilerinin sorunlarını konuştu. 
Karakaş, yaptığı konuşmada üretici olarak dayanacak güçleri kalmadığını, geçen yıl Kasım ayında 70 lira olan bir çuval yemin bugün 115 lira olduğunu, diğer yem bitkilerinde de aynı artışın yaşandığını dile getirdi. 
Sütün çok basit bir dengesi olduğunun altını çizen CHP Milletvekili Akın "Şu anda bir kilo süt, bir kilo yemin altında satılıyor. Ülkemizin geldiği noktada üreticinin çilesi büyük, ürünü ekemiyor, ekse de satamıyor, satsa para etmiyor. Bu siyaset üstü konuyu daha yukarı taşımamız gerekiyor. Bunu kürsüde söyledik, her platformda söyledik, üretici bir kilo süt ile 1,5 kilo yem alabilmelidir. Süt üreticimiz zor durumda, bir parite uygulaması lazım." dedi.  
Akın, daha sonra Süt Birliği'nin silaj yapım tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra ilçeden ayrıldı. 
Haber : Sibel Ertan