Akol’dan hükümete tepki: Baskınlar sorunu çözmez

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Manyas İlçe Başkanı Fatih Akol, üretici ve esnafa baskı yaparak bir çözüme ulaşmanın mümkün olamayacağını dile getirdi.

Manyas Haber 4.02.2021 15:41:45 927 0
Akol’dan hükümete tepki: Baskınlar sorunu çözmez

Son haftalarda gıda fiyatlarında yaşanan belirgin artışlar ülke gündemine oturdu. 

Tüketiciler tepkilerini sosyal medyaya taşırken, Ticaret Bakanlığı, market, pazar ve toptancı hallerinde baskınlar yaparak sorunu çözmeye çalışıyor. 

Çözümün yanlış yerde arandığına dikkat çeken DEVA Partisi Manyas İlçe Başkanı Fatih Akol, “Gıda fiyatlarındaki artışın önüne ancak girdi maliyetlerinin düşürülmesiyle geçilebilir. Üretici ve esnafa baskı yaparak bir çözüme ulaşmak mümkün değildir” ifadesini kullandı. 

Akol: “Maliyetlerin düşürülmesine yönelik adımlar atılmalı” 

Maliyetlerin düşürülmesine yönelik adımlar atılmadan üreticiyi fiyat düşürmeye zorlayan uygulamaların uzun vadede fiyatları olumsuz yönde etkilenmesinin daha önce de görüldüğünü hatırlatan DEVA Partisi İlçe Başkanı Akol “Baskınlar sonrasında depolarda ürün kalmadı, fiyatlar yükseldi. Fiyat ithalatla dengelenmeye çalışıldı, üretim düştü fiyatlar daha da yükseldi. Bugün bu konuda bir çözüm aranıyorsa, öncelikle tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülmesi yönünde adımlar atılmalıdır. Aksi takdirde bu uygulamalar vatandaşı çiftçisine, esnafına düşman etmekten başka bir sonuç doğurmaz.” diyerek sözlerine ekledi.