Manyas CHP İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker, geçtiğimiz hafta Elazığ’da meydana gelen 6,7 büyüklüğünde ki depremle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu.

Genel Haberler 1.02.2020 15:18:17 694 0

İlçe Başkanı Av. Ülker, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yakınlarına sabır ve yaralılara şifa dileğinde bulunurken “Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ise sabırlıklar diliyorum. Bizim ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor. Bu tür doğal afetlere her daim hazır olmak zorundayız ama maalesef bizim millet olarak çok çabuk unutma gibi kötü bir özelliğimiz var.

Bu tür günlerde çok güzel dayanışma örneği gösteriyoruz. Ancak sonra yaşanılan acılar unutulup gidiyor. Yitirdiğimiz canlar unutularak aynı hataları tekrardan yapmaya devam ediyoruz. İşte bu noktada ben şunu belirtmek isterim ki, Elazığ Savcıları derhal harekete geçmek zorundalar. Elazığ’da meydana gelen bu depremde yıkılan binaların müteahhitleri hakkında derhal yasal işlem başlatılmalıdır. Hem mütehhaitler hem de yapı kontrolcüleri hakkında taksirle insan öldürme suçundan yargılanmalıdırlar.” Dedi.
Başkan Ülker açıklamasının sonunda depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için bir kez daha rahmet dilerken ailelerine de başsağlığında bulunduğunu söyledi.
Haber : Sibel ERTAN


Anahtar Kelimeler: