Ayçiçeği Avans Fiyatları Sevindirdi

Manyas’ta üreticiler geçtiğimiz hafta açıklanan ayçiçeği avans fiyatlarına sevinirken, aşırı sıcaklardan dolayı tane tutamayan ve bu nedenle verim düşüklüğü yaşanacak olması nedeniyle de üzülüyor.

Manyas Haber 6.09.2020 23:58:40 512 0
Ayçiçeği Avans Fiyatları Sevindirdi

Merkezi Edirne'de bulunan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifi’nin geçtiğimiz hafta açıkladığı ayçiçeği alım avans fiyatları Manyas’lı üreticileri sevindirirken, verimlerin düşük olacağı endişesi yaşanacak olmasından dolayı da üzgün.
Ayçiçeğine açıklanan avans fiyat ve ürün kaybı hakkında açıklama yapan Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı, birliğin son yıllarda yağ oranına göre ayçiçeğine fiyat verdiğini anımsatarak, en düşük yağ oranı olarak belirlenen % 40'lık yağ oranına sahip ayçiçeğine ödenecek avans fiyatın 3.240 olarak açıklandığını, % 50 yağ oranına sahip ayçiçeğine ise kilogram fiyatının 3,726 olarak ödeneceğini paylaştı.
Buna paralel olarak her % 1 yağ oranı için üreticilere % 1.5 'a tekabül eden yağ primi ödeneceğini söyleyen Kalpakçı, Manyas'ta ayçiçeği alımlarının 31 Ağustos Pazartesi gününden itibaren başladığını belirtti.
Devamı Sayfa 3’de