Bakan Yardımcısı sebzeli makarna üretim tesisini gezdi

Manyas Haber 5.02.2022 13:29:25 431 0
Bakan Yardımcısı sebzeli makarna üretim tesisini gezdi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Aşin Ayşe Işıkgece, ziyaret ettiği ilçemizde sebzeli makarna üretim tesisinde incelemelerde bulundu. 
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşin Ayşe Işıkgece, ilçemize yapacağı ziyaret öncesi komşu ilçe Gönen’deydi. 
Gönen’de muz serası ve güneş enerjisi ile ısıtılan domates serasındaki çalışmaları inceleyen, ardından kırsal Tuzakçı Mahallesi'nde düzenlenen koyun dağıtım törenine katılan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşin Ayşe Işıkgece, ziyaret programını Manyas İlçesi kırsal Kulak Mahallesi'nde işletmeciliğini Serap Karakaş'ın yaptığı makarna üretim tesisine yaptığı ziyaret ile sürdürdü. 

 

Manyas Kaymakamı Koray Çelik ve ilçe protokolü ile makarna üreticisi Serap Karakaş tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Işıkgece, daha sonra makarna üretim tesisinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar ve üretim konusunda işyeri sahibinden bilgi aldı.  
Söz konusu tesisi gezdikten sonra konuya ilişkin konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Işıkgece, Manyas İlçesi’nde bir kadın girişimci tarafından faaliyete geçirilen sebzeli makarna üretim tesisindeki çalışmaların yakından takip edildiğini söyledi. 
Kadın girişimci Serap Karakaş’ın müteşebbis ruhunu takdirle karşıladıklarını ifade eden Bakan Yardımcısı Işıkgece, “Bakanlık olarak kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız, dileğimiz bayan girişimcilerimizin sayılarının artmasıdır.” dedi. 
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşin Ayşe Işıkgece’nin ilçemize gerçekleştirdiği ziyarette Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan'da yer aldı. 
Manyas’taki programı sona erdikten sonra Bakan Yardımcısı Işıkgece, İstanbul'a gitmek üzere ilçemizden ayrıldı.  
Haber : Serpil Balıkçı