Tarih: 11.11.2021 09:38

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğrencilerinden Manyas gezisi

Facebook Twitter Linked-in

Manyas Kaymakamı Koray Çelik’in öncülüğünde, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin ve akademik kadrosunun ilçemizde yapmış olduğu ''Manyas Etnografik Gezi ve Derleme Çalışması'' projesi kapsamında Eski Manyas Kalesi, Çamlı ve Kocagöl Mahallelerimize ziyarette bulunarak, bu mahallelerde yaşayan toplumların yaşam kültürleri, adetleri, yemekleri ve dillerinin akademik açıdan tanıtılması sağlandı.  

İlk olarak kırsal Eski Manyas Mahallesi’ni ziyaret eden gruba İngilizce Öğretmeni ve gazetemiz yazarlarından Fahri Şahin eşlik ederken, ziyaret edilen yerler ile ilgili hazırlanan proje hakkında sunumlar yapıldı. 

Mahalle Muhtarı Can Güney ve Emekli Astsubay Reşat Fidan tarihi yerler konusunda öğrencileri bilgilendirdiler. Yöreyi gezmekten büyük mutluluk duyan öğrenciler daha sonra Çamlı ve Kocagöl mahallelerine giderek burada yaşayan vatandaşlarla sohbet ederek kırsalda yaşayan toplumların yaşam kültürleri, adetleri, yemekleri ve dillerinin akademik açıdan tanıtılmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını tamamladılar.  

Manyas Kaymakamı Koray Çelik, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada üniversite ile olan işbirliğinin devamlılık arz edeceğini, Manyas'ın işlenmemiş bir maden edasıyla her yönden incelenmesi ve tanıtımının en güzel şekilde yapılması gerektiğine inandığını dile getirdi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —