Bandırma Tıp Fakültesine Kavuştu

Bandırma Onyedi Üniversitesi uzun zamandır kuruluş hazırlık çalışmalarını yürüttüğü Tıp Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı doğrultusunda, 16.06.2020 tarih ve 31157 say

Bölge Haberleri 16.06.2020 11:55:03 1629 0
Bandırma Tıp Fakültesine Kavuştu

 Bu karar neticesinde Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’ne Tıp Fakültesi de ilave olmuş ve fakülte sayısı 9'a yükseldi. Üniversite, büyüme hedefleri doğrultusunda planlamış olduğu yeni fakülte, meslek yüksekokulu, bölüm ve programların açılması için gerekli çalışmaları titizlikle sürdürmeye devam ediyor.

 Bu kapsamda Üniversite bünyesinde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulması için de çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Susurluk Meslek Yüksekokulu’nun Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'ne devrinde de son aşamaya gelindi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Üniversitemiz bünyesinde akademik faaliyete başlayan Tıp Fakültemizin, başarılı çalışmalar ve hızlı bir gelişim süreci göstereceği inancıyla Üniversitemiz ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.