Başkan Barçin, “Mart’ın Sonu Güzel Oldu” Toplantısında

Genel Haberler 6.08.2019 11:20:03 672 0
Başkan Barçin, “Mart’ın Sonu Güzel Oldu” Toplantısında

Cumhuriyet Halk Partili(CHP) belediye başkanlarının bir araya geldiği CHP Belediye Başkanları Çalıştayı, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde yapıldı. Üç gün süren seminerde Güney Marmara Bölgesi’nden Manyas Belediye Başkanı Veteriner Hekim Tancan Barçın, Bandırma Belediye Başkanı Avukat Tolga Tosun ve Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da hazır bulundu. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Merkez Yürütme Kurulu(MYK) üyeleri de katıldı.
CHP tarafından, adaylarının kazandığı belediyelerin 5 yıllık seçim stratejisini belirlemek amacıyla düzenlediği toplantıya, Türkiye genelindeki  11'i büyükşehir, 10'u da il olmak üzere 252 CHP’li belediye başkanı katıldı.

Farklı il ve ilçelerden CHP’li belediye başkanlarının katıldıkları toplantıyla ilgili bilgi veren Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, “CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, 1989 seçimleri sonrasındaki olumsuzluklara düşmeme bilinciyle, kentlerimizi daha yaşanabilir ve çağdaş bir konuma ulaştırmak adına yapmamız gerekenleri konuştuk. Hedeflerimize ulaşmadaki eksiklerimizi belirledik ve eksiklerimizi gidermede  bize yol gösterecek son derece verimli toplantılar  gerçekleştirdik. Buradaki kazanımlarımız doğrultusunda, en kısa zamanda Manyas Belediyesi'ni küçük, çevik, etkili bir belediye haline getireceğiz. Böylelikle projelerimizi ve hizmetlerimizi hızlı ve etkili şekilde hayata geçireceğiz. Amacımız ilçemizi hak ettiği yere bir an önce ulaştırmak." dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, toplantının sonunda, belediye başkanlarına “Yerel Yönetimlerde Temel İlkelerimiz” başlığı altında sıralanan 7 ilkenin yer aldığı çerçeve verdi. Kılıçdaroğlu’nun, belediye başkanları için sıraladığı 7 ilke şöyle:
1) Yönettiğiniz belediyede hemşerilerinizi inançları, kimlikleri ya da yaşam tarzları itibariyle ötekileştirmeyiniz. Tüm vatandaşları kucaklayınız.
2) Hizmeti belli kişiler, zümreler, akrabalar, yandaşlar için değil, halk için üretiniz. Sizi, bulunduğunuz makama taşıyanın belde halkı olduğunu asla unutmayınız.
3) Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapınız. Yatırımlarınızda bu mahallelere öncelik veriniz. Hizmet programınızda özellikle engelli-dezavantajlı gruplar ve kadınlar lehine irade ortaya koyunuz.
4) Yoksullara yardım yaparken insan onurunu koruyunuz, ailenin ya da kişinin yoksulluğunu asla teşhir etmeyiniz. Yani halkçılığın temel ilkelerinden olan “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” anlayışına uygun davranınız.
5) Harcamalarınızı, yatırımlarınızı mali disiplin içinde planlayınız. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete veriniz. Bütçe kullanımlarınızla ilgili olarak belli aralıklarla belde sakinlerini ve kamuoyunu bilgilendiriniz. Bu aynı zamanda “israfla mücadele” demektir. Hiç kimse unutmasın ki, “kul hakkı”, halkçılığın temel ilkelerinden biridir.
6) Yönetici atamalarında liyakat esasına mutlaka uyunuz. Partizanca uygulamalardan kesinlikle kaçınınız. Halkçılığın bir diğer temel ilkesi olan “işi ehline verme” kuralını, her atamada göz önünde bulundurunuz. Kamu yararına uygun olması koşuluyla sizden önce başlatılmış projeleri sürdürünüz.
7) Belediyeyi “adaletle” yönetiniz. Hakkı, hukuku ve adaleti her ortamda savununuz ve gereğini yapınız. Belediye çalışanlarının özlük haklarını eksiksiz koruyunuz, kimsenin işiyle ve aşıyla uğraşmayınız. Böylece size oy vermeyenlerin bile saygı duymasını sağlarsınız
Haber : Tülay KELEŞ