Başkan Hüseyin Danç :

'Alım Merkezi Açılsın 1500 Dekar Ekim Sözü Veriyoruz'

Genel Haberler 12.03.2020 23:35:52 748 0
Başkan Hüseyin Danç :

İlçemiz Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, şeker pancarında ki polar  oranının 12’ye düşürülmesini olumlu bulduklarını söylerken, asıl meselenin ise Haydar Mahallesinde bulunan pancar alım merkezinin açılması olduğunu belirtti. 
Geçen ay Manyas Ziraat Odasında Susurluk Şeker Fabrikası Müdürünün de katıldığı toplantıda yörede  pancar ekimi yapılması çağrısında bulunduğuna vurgu yapan Danç, kendisine daha önce çok kez çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz isteğimizi yine tekrarlayarak, Haydar pancar alım merkezinin açılmasını istediğini belirterek, kendilerine 10 bin dekar pancar ekimi yapın, alım merkezini açalım dediğini belirtirken, kendisinin bu söz karşılığında “Siz alım merkezini açın ben 1500 dekar pancar ekiminin garantisini veriyorum, dedim, daha ne yapacağız.” 

Danç kendisini ziyaret eden İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ok  ve başkan yardımcısı olarak görev yaptığı Bursa, Balıkesir Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yücabi Şen ile birlikte sohbet ederlerken yineleyerek “Yıllardan beri her yıl alım yapılan Haydar pancar alım kantarını kapattılar.  Polar  oranı da düştü, daha önce polar yüksekliğinden dolayı, pancar ekicileri emeğinin karşılığını alamıyordu. Oranın düşürülmesiyle birlikte inanıyorum ki, pancar ekimi alanı genişleyecektir. Ancak şimdi de alım merkezinin kapalı olması ekime engel teşkil ediyor. Pancar ekicisinin Susurluk Şeker Fabrikasına pancar götürmesi çok güç ve zordur. Biz bir kez daha Haydar alım merkezinin açılmasını istiyor ve Manyas çiftçisinin 1990’lı yıllar da  olduğu gibi geniş alanlarda şeker pancarı ekimini yapmalarını istiyoruz.” Dedi.
Haber : Sibel ERTAN


Anahtar Kelimeler: Başkan Hüseyin Danç :