Belediye işçisi enflasyona ezdirilmedi

Manyas Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 6 bin 25 lira oldu.

Manyas Haber 5.02.2022 13:34:15 559 0
Belediye işçisi enflasyona ezdirilmedi

Manyas Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 
Manyas Belediye Başkanlığı makam odasında düzenlenen toplu iş sözleşmesi imza törenine Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin, DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. 

Asgari ücret artışının açıklanmasın ardından Manyas Belediyesi de, bu artışa kayıtsız kalmayarak, DİSK Genel-İş Sendikası ile belediyede çalışan işçiyi kapsayan ek zam protokolü imzaladı.
Yeni toplu sözleşme dönemine 6 ay kalmasına rağmen Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin’in talimatıyla belediye işçilerine yapılan iyileştirme ile birlikte Manyas Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 6 bin 25 liraya yükseldi.  
Törende konuşan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin belediye çalışanlarının iyileştirme zammının hayırlı ve bereketli olmasını diledi. 
Her zaman olduğu gibi emek ve alın terini en yüce değer olarak bildiklerini ifade eden Başkan Barçin, “Emekçimizi enflasyona ezdirmiyoruz. Yeni ücretlerin çalışanlarımız ve aileleri için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber : Pınar Demirçeviren