Belediye kiracılarından sosyal belediyecilik çağrısı

Salgın nedeniyle önlem amaçlı işyerleri kapatılan Manyas Belediyesi kiracıları esnaf, belediyeye sosyal belediyecilik çağrısında bulundu.

Genel Haberler 9.05.2020 23:32:42 1011 0
Belediye kiracılarından sosyal belediyecilik çağrısı

Korona virüs salgını dolayısıyla işyerleri aylardır kapalı olan esnaf kara kara düşünüyor.

Salgının başladığı ilk günlerde işyerleri kapatılan kahvehane, berber, kuaför ve çay bahçeleri gibi işletme sahipleri yaklaşık 2 aydır işyerlerini açamıyorlar.

Tüm ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de işyerleri korona virüs tedbirleri yüzünden kapatılan esnaflar belediyelerden kira desteği bekliyor.

Manyas Belediyesi’ne ait işyerlerinde kiracı olan ve aylardır kapalı olan esnaf “Yaklaşık 2 aydır işyerlerimiz kapalı ve bizler hayatımızı zar zor idame ettiriyoruz. Vergi, sigorta, stopaj ve faturalarımızı işyerlerimiz açıkken bile ödemelerde zorluk yaşarken, şimdi kapalı tutulan işyerlerimize ait kiralarımız günü gününe borç hanemize işliyor. Belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bizlere yardımcı olmalıdır. Başta Belediye Başkanımız Tancan Barçin olmak üzere Belediye Meclisi’ndeki tüm üyelerimizi göreve çağırıyor sesimizi duymaya davet ediyoruz. Bizler bu ilçeye katma değer katan işletmeleriz. Lütfen bizler bir kenara atılıp unutulmayalım.” şeklinde görüş bildirdiler.