Belediyeden Satış Dedikodularına Açıklama

Manyas Belediyesi, Yayla Mahallesi'nde bulunan tarla vasfında ki taşınmazın satıldığına yönelik olarak çıkan dedikoduları yalanladı.

Genel Haberler 20.11.2019 09:08:39 804 0
Belediyeden Satış Dedikodularına Açıklama

Mülkiyeti Manyas Belediyesi'ne ait olan Yayla Mahallesi'nde ki tarlanın satılmadığını sadece 3 yıl için kiralandığını açıklayan Manyas Belediyesi konuyla ilgili olarak şu bilgilendirmelerde bulundu: "Mülkiyeti Belediyemize ait Yayla Mahallesi Köy Civarı Mevkii 242 parselde bulunan Tarla vasfındaki taşınmaz ile alakalı olarak çıkan "Satıldı" dedikoduları gerçek dışıdır.
Tarla vasfındaki bu taşınmaz "Tıbbi aromatik bitki" yetiştiriciliğinde kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya (icara) verilmiştir. 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 45. Maddesine göre Açık Teklif Usulü Arttırma suretiyle ihale edilmiş olup, ilanı yerel gazetede yayınlamış, Kaymakamlık ilan panosuna asılmış ve belediye anons cihazıyla ilanı yapılmıştır. Aynı zamanda Belediye Zabıtası tarafından muhtara ilan teslim edilmiştir.
"Tıbbi Aromatik Bitki" yetiştiriciliğiyle alakalı olan bu girişim olumlu sonuçlandığı taktirde mahalleye herhangi bir zararı olmayıp tam tersine mahalle sakinleri içinde ek bir geçim kaynağı olabilecek, tarımla uğraşan vatandaşlarımız için alternatif mahsul yetiştirme konusunda örnek olacaktır."
Haber : Pınar DEMİRÇEVİREN