BTB Başkanı Sezgin, Hasat Dönemini Değerlendirdi

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, 10 Haziran’dan bugüne kadar 7 bin ton buğday, 2 bin 500 ton Kanola ve 2 bin ton civarında arpanın borsa satış salonunda işlem gördüğünü bildirdi.

Genel Haberler 10.07.2019 16:27:23 547 0
BTB Başkanı Sezgin, Hasat Dönemini Değerlendirdi

BTB Başkanı Halit Sezgin, hasat dönemi hakkında bilgiler aktardı.
Sezgin, 2009 yılında bölgede 114 bin dekar buğday, 17 bin dekar arpa, 87 bin dekar ayçiçeği, 24bin 500 dekar kanola ve 25 bin dekar mısır ekildiğini söyledi.
Yeni hasat sezonunun ülkemize, bölgemize, şehrimize, çiftçimize ve borsamız camiasına hayırlı uğurlu ve bereketli olması temennisinde bulunan Sezgin, 10 Haziran 2019 günü borsamıza ilk ürün buğday arpa ve Kanola birlikte geldi. 10 Haziran’dan bugüne kadar 7 bin ton buğday 2 bin 500 ton Kanola, 2 bin ton civarında da arpa borsamız satış salonunda işlem gördü.” dedi.
Üreticilerin bu yılki rekolteden oldukça memnun olduklarını söylediklerini ifade eden Sezgin “Verim yüksek, Bandırma ve çevresinde süne yok denecek kadar az. Buğday kalitesi iyi denilebilir. Üreticilerimiz bu yılda farklılıklarını gösterdi, kendilerini kutluyorum.” dedi.
Bandırma Ticaret Borsası satış salonunda oluşan fiyatların bölgedeki tarım ticaretinde etkili olduğunu vurgulayan Sezgin, devamında şöyle konuştu: “Satış salonumuzda satılan ürünlerin fiyatları bölgedeki en yüksek fiyatlardır. TMO Bandırma Şube Müdürlüğü’de Borsamız satış salonundan alım yapmaktadır. Bandırma Ticaret Borsası’na çevre il ve ilçelerden oldukça yüklü miktarlarda ürün gelmektedir. Bandırma Ticaret Borsası’nın üreticiye ve üyelerimize sağladığı güvenli, adaletli satış sistemi ve fiyat oluşumu açısından değerlendirildiğinde bölge çiftçisi borsamıza ürünü getirerek bu güvenli ortamda ürününü satmayı tercih etmektedir. Borsamız üyeleri de satış salonumuzdan almış oldukları kaliteli ürünleri ülkenin her tarafına pazarlanmasını sağlayarak bölgemiz buğdayın marka haline getirmişlerdir. Şehrimiz ekonomisine katkı anlamında değerlendirildiğinde işlem hacmi bakımından önemli bir faaliyeti yerine getirmektedirler. Dürüst, prensipli ve çalışkan üyelerimiz de bir tebriki hak ediyor sanıyorum. Başka bir konuya daha değinmek istiyorum Türkiye Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketi daha önceki açıklamalarımda belirttiğim üzere kurulmuştu. Borsamızda bu şirketin ortakları arasındadır. Ayrıca Bandırma Ticaret Borsası, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentesidir. TÜRİB’e kayıt olmak isteyenlerin Borsamızdan elde edecekleri evrakları tamamlayıp bize teslim ettikleri takdirde TÜRİB kayıtları Borsamız yetkililerince yapılmaktadır. TÜRİB kaydını yaptırmak isteyen Borsamız üyesi veya üyesi olmayan işletmelerimiz çiftçilerimiz yatırımcı olarak kayıtlarını yaptırma imkanına kavuşacaklardır. Yakın zamanda TÜRİB’in işlemlere başlayacağı söyleniyor. Bizim Borsa Bandırma Aracılık Hizmetleri Anonim Şirketi’miz var. Bu şirketi de bu kapsamda Türkiye’de ilk olarak konusunda aracı kurum haline getirmeye gayret göstereceğiz. Emsallerimiz arasında öncü kurum olma özelliğimizi sürdüreceğimizi sanıyorum.” 
Haber: Ahmet Pesen