Tarih: 04.08.2021 10:31

Bursa- Bandırma arası 40 dakika olacak

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu projesi Bursa ile Bandırma arasında hızlı tren seferleri başlayacak. 
3 yılda tamamlanması planlanan proje kapsamında 201 kilometre demiryolu hattı döşenecek. 9,5 milyar lira ile ihalesi yapılan proje konusunda demiryolu hattının geçtiği köylerde bilgilendirme toplantıları yapılmaya başlandı. 
Doğruca Mahallesinde yapılan bilgilendirme toplantısında  yüklenici firma Kalyon İnşaat Proje Müdürü Dağhan Kılıç bilgiler verdi. Kılıç, "Projenin geçen yıl ihalesi yapıldı. Finans dış krediler. Proje üç aşamadan oluşuyor. Bu yıl sonu üretime başlanacak.  Bu yıl sonunda kamulaştırma çalışmaları başlayacak. 3 yıllık bir imalat öngörüyoruz. Bizim derdimiz insanları minimum rahatsız ederek bu işi yapabilmek. Buralarda mevcut tren yolu alanı olduğu için 30-35 metre genişliğinde kamulaştırma olacak gibi görünüyor. Burada hem yolcu hem yük taşınacak. Projenin ihale bedeli 9,5 milyar lira" dedi.
Karacabey ve TEKNOSAB'da istasyon olacağını kaydeden Kılıç,  iki istasyonda trenin  durması nedeniyle Bandırma-Bursa arası ulaşım süresinin 40 dakika olmasının öngörüldüğünü kaydetti. 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı da yaptığı konuşmada halkın mağdur olmaması için herşeyi yapacaklarını söyledi. Subaşı, "Hızlı treni inşallah ülkemize ve siz değerli hemşehrilerimize sunmak istiyoruz. Hemşehrilerimiz haklarının yanındayız. Hem şehrimiz, hem hemşehrilerimiz hem de ülkemiz kazanacak."diye konuştu.     Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —