Büyükşehir’den arıcılara yem desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 480 ton bal üretimi ile Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Balıkesir Balı’nı marka haline getirebilmek için arıcılara destek vermeyi sürdürüyor.

Manyas Haber 16.03.2021 17:20:58 625 0
Büyükşehir’den arıcılara yem desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Balıkesir Arıcılar Birliği ile 5200 Sayılı Kırsal Kalkınma Bal Üreticileri Birliği üyesi üreticilere arı yemi dağıtımı devam ediyor. 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla BBB Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman nezaretinde dağıtımı yapılan desteklerden ilçemizde faaliyet gösteren 31 bal üreticisi faydalandı. 

İbrahim Koman’ın koordinesinde Bandırma’da dağıtımına başlanan arı yemi desteklerinden faydalanan üreticilerin sevinçleri yüzlerinden okunurken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bal üreticilerine vermiş olduğu bu desteklerin oldukça önemli olduğu dile getirildi. 

Manyas’tan Bandırma’ya giderek arı yemi desteklerini alan bal üreticileri de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman’a teşekkür ederken, Koman konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatlarıyla 1215 bal üreticimize 5’er teneke arı yemi desteğinde bulunduk. Bu desteklerden Manyas’ta bulunan 31 bal üreticimizde faydalandı. Biz büyükşehir olarak üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Daha öncede Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığıyla bir çok alanda üreticimize destek olduk olmayı da sürdüreceğiz.” dedi.