Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Kur’an ziyafeti

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Manyas’ta ki Merkez Camisinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti gerçekleştirildi.

Manyas Haber 20.10.2021 14:56:10 279 0
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Kur’an ziyafeti

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ki temasının ‘Vefa’ olduğunu söyleyen Manyas Çarşı Camisi İmam Hatibi Salman Temur, ‘Vefa’ temasının gereği olarak, vefat eden din görevlileri, cami yapımlarına destek veren hayır sahipleri ve cami cemaatinin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi. İlçede ki tüm din görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetine davetli olmasına karşın sadece Çarşı Camisi Din görevlileri Salman Temur, Hüseyin Altın, Kubbeli Cami İmam Hatibi İsmail Sağdıç ve Boğazpınar Mahallesi İmam Hatibi Yakup Yılmaz katılırken, Kur’an-ı Kerim tilaveti çok sayıda cemaatin katıldığı dua ile son buldu. 

Haftanın açılış günü olan Cuma günü Çarşı Camisi’nden emekli İmam Metin (Mustafa) Aslan’ın vefat etmesi ve Cumartesi günü Çarşı Camisi’nden öğle namazı sonrası defnedilmesi de günün anlamına uygun ‘Vefa’nın bir göstergesi olmuş oldu. 

Emekli İmam Mustafa Aslan’ın cenaze namazını ise yine ilçemiz imamlarından yeğeni Basri Aslan kıldırdı. 

Manyas’ın Sesi Gazetesi olarak iMustafa hocamız ve ebediyete irtihal eden din görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ediyoruz.