CHP’li Ülker, Yardımların Afişe Edilmesini Eleştirdi

CHP Manyas İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker: “İhtiyaç sahiplerine kameralar önünde yardım yapılması kabul edilemez”

Genel Haberler 1.05.2020 18:46:27 1036 0
CHP’li Ülker, Yardımların Afişe Edilmesini Eleştirdi

CHP Manyas İlçe Başkanı İsfendiyar Ülker, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yürütülen yardımların kameralar önünde yapılmasını eleştirdi.

AK Parti’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine kameralar önünde yapılan yardım uygulamasını yazılı basın açıklamasıyla eleştiren CHP İlçe Başkanı Ülker, “Kameralar önünde yapılan yardım hizmet değil, olsa olsa reklam olur” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahiplerine geçtiğimiz hafta gönderilen gıda yardım kolilerinin basına servis edilmesinin yanlışlığına dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Ülker, Manyas Belediyesi ve CHP Manyas İlçe Başkanlığı olarak kendilerinin de bugüne kadar 1000’in üzerinde yardıma muhtaç kişiye ulaştıklarını bildirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ilçelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardım kolisi dağıtımının güzel bir uygulama olduğunun altını çizen CHP İlçe Başkanı Ülker, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden tüm belediyeler şu zor günlerden geçen yardıma muhtaç vatandaşlarına ulaşmalıdır. Ancak benim eleştirim bu yardımların afişe edilerek yapılmasıdır. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi gerektiği telkinleriyle büyüdüğümüz şu topraklarda bu şekilde yardımda bulunmak çok manidar. Bu yapılan yardım değil bir reklamdır. Oysa bizlerde salgının başladığı tarihten itibaren Manyas Belediyesi ve CHP Manyas İlçe Başkanlığı olarak 1000’in üzerinde vatandaşımıza ulaşıp ihtiyaçlarını karşıladık. Ancak bizler Büyükşehir Belediyesi gibi bu yardımları afişe ederek ihtiyaç sahiplerinin fotoğraflarını çekerek basına servis etmedik. Böyle bir hareketi ne kendimize nede partimize yakıştıramayız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kısıtlı imkanlarla gücümüz yettiği kadarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edeceğiz.”