Tarih: 13.09.2022 15:53

Çiftçi İkinci Üründe Verim Sevinci Yaşıyor

Facebook Twitter Linked-in

İlçemizin sulanabilir tarım arazilerine önce hububat ekimi yapan çiftçiler hasat sonrası ikinci ürün olarak fasulye, mısır ve domates ekimi yaptılar. 
Haziran ayı son haftasında ekimi yapılan ürünler boy ve verim olarak çiftçinin yüzünü güldürdü. 
Verim Gübre A.Ş’nin Türkiye Satış Pazarlama Direktörü Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. İrfan Sürer ile Verim Gübre’nin Güney Marmara Satış Bayisi Mirzalar Grup’tan Gürkan Mirza ile birlikte bölgede ki araziler de yaptığı incelemeler sonrası, yaptığı açıklamada, bilinçli çiftçilerin zamanında ürünün ve toprağın durumuna göre sıvı ve katı gübre verdiğini bunun da karşılığını fazlasıyla alacağının görüldüğünü söyledi. 
Birebir çiftçiler ile görüşerek ekim ve sonrası yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alarak, onlara tavsiyelerde bulunan Dr. Sürer “Manyas Ovası çok verimli, çiftçi dostlarımız ekim ve dikimi sonrasında gübre ve ilaçlamayı zamanında yaptığında ektiği üründe iyi verime ulaşır. 

Baştarafı Sayfa 1’de
Bunu kırsal Salur Mahallemiz başta olmak üzere birçok kırsal mahallemiz de görüyoruz.” dedi. 
Üreticiler Mehmet ve Mesut Karakaş ile Cavit Güven, ikinci ürünü 25 Haziran da ektiklerini ve 20 gün sonra hasada başlayacaklarını ve bugünkü görüntünün kendilerini umutlandırdığını dile getirdiler. 
Dr. İrfan Sürer, Boğaz Pınar ve Tepecik kırsal Mahallelerinde de ayçiçek ve çeltik tarlalarında üreticilerle görüşerek onların çalışmaları ve gübrelemeler konusunda bilgilerini alırken, onlara özellikle gübreleme konusunda tavsiyeler de bulundu.
Haber : Taygun Ertan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —