Cumhuriyet Savcıları göreve başladı

Manyas Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Usta’nın Bursa’ya, Burak Anıl Akyüz’ün ise Urfa ili Birecik ilçesine atanmasıyla boşalan Manyas Cumhuriyet Savcılıklarına kura sonrası atanan Cumhuriyet Savcıları Abdurrahim Günaydın ve Yakup Ene

Manyas Haber 20.10.2021 15:14:38 470 0
Cumhuriyet Savcıları göreve başladı

Manyas Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Usta’nın Bursa’ya, Burak Anıl Akyüz’ün ise Urfa ili Birecik ilçesine atanmasıyla boşalan Manyas Cumhuriyet Savcılıklarına kura sonrası atanan Cumhuriyet Savcıları Abdurrahim Günaydın ve Yakup Enes Arslan ilçeye gelerek görevlerine başladılar. 

Cumhuriyet Savcısı Abdurrahim Günaydın 1993 Rize doğumlu olup, babasının memuriyeti nedeniyle ilk, orta ve lise eğitimini Trabzon’da tamamladı. 2012 yılında Viyana Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2015 yılında Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde fark derslerini verdikten sonra 2018 yılında buradan mezun oldu. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde ki stajı sonrası kura sonrası Manyas’a atanan Günaydın, iyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce biliyor. Cumhuriyet Savcısı Abdurrahim Günaydın evli ve bir çocuk babası. 

Cumhuriyet Savcısı Yakup Enes Arslan ise 1995 yılı Karaman doğumlu. Ailesiyle birlikte 1 yaşında iken İstanbul’a yerleşen Arslan, Marmara Üniversitesi  Hukuk Fakültesi’nden 2017 yılında mezun oldu. İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak altı ay avukatlık yapan Yakup Enes Arslan, kazandığı sınav sonrası hakim ve savcılık stajını İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde tamamlayarak kura sonrası Manyas’a atandı. Arslan orta derecede İngilizce biliyor.