DEVA İlçe Başkan Akol “Erecek’in İrtibatı Kesildi”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Manyas İlçe Başkanı Fatih Akol, Manyas İlçesi’ne bağlı kırsal Erecek Mahallesi’nin 8 aydan bu yana internet ve telefon hatlarının kesik olduğuna dikkat çekti.

Manyas Haber 17.10.2020 11:05:37 1158 0
DEVA İlçe Başkan Akol  “Erecek’in İrtibatı Kesildi”

Manyas İlçesi kırsal Erecek Mahallesi’nde 8 ay önce çalınan telefon kablolarının yerine yenisi çekilmeyince mahallenin internet ve telefon hatları kesildi. 

Türk Telekom ise 500 metrelik hattı 8 aydan bu yana çekmiyor. 

Kırsal mahalle sakinlerinin dış dünyaya ile haberleşmede yaşadıkları sorunu gündeme getiren DEVA Partisi Manyas İlçe Başkanı Fatih Akol, Manyas ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan 149 kişinin yaşadığı Erecek Mahallesi’nde 8 aydan bu yana internet ve telefon erişiminin sağlanamadığını ifade etti. 

Mahallede yaşayan ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrencilerin, bu nedenle uzaktan eğitim sistemi EBA’ya bağlanamadığını ve haberleşme sıkıntısının yaşandığını belirten DEVA Partisi İlçe Başkanı Akol, Mahalle muhtarlığının konuyu ilgili kurumlara aktarmasına rağmen bugüne kadar sorunun çözümü konusunda somut bir çalışma yapılmamasından endişe duyduklarını kaydetti. 

Akol, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erecek Mahallesi’ne 8 aydan bu yana hat çekilmediğinden dolayı internet çekmiyor. İnternet olmadığı için öğrenciler EBA’ya bağlanamıyor, eğitimlerini sürdürmede sorunlar yaşıyor. Yetkililere bildirilmesine rağmen somut bir çalışma bugüne kadar yapılmadı. 500 metre kablo hattı çekmek çok mu zor?” 

Mahalle Muhtarı Nevzat Dinmez ise, konuyu yetkilileri defalarca bildirmesine rağmen bugüne kadar somut bir adım atılmamasından yakındı.