Tarih: 16.06.2022 12:00

Doğalgaz tartışmasına Başkan Barcin’den cevap geldi

Facebook Twitter Linked-in

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, “Manyas için çalışan bizler asla şehrimiz menfaatlerine olan bir konu da ‘Dur’ demez, aksine ilçemizin kazanması için en büyük mücadeleyi biz veririz.” dedi. 
Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, doğalgazın Manyas’a gelmesi ile ilgili 2020 yılında gerekli girişimleri yaptıklarını hatırlattı. 
Başkan Barcin’den gelen İşte! O açıklama: “Değerli hemşerilerim. Son günler de ilçemize doğalgaz getirilmesine ilişkin şahsımı ve belediyemizi hedef alarak yapılan haberlere yönelik, mevcut durumu ve gerçekleri anlatan yazılı basın açıklamamı sizlerle paylaşıyorum. 

Manyas’a gönül vermiş, gecesini gündüzüne katarak Manyas için çalışan bizler asla şehrimiz menfaatlerine olan bir konu da ‘Dur’ demez, aksine memleketimizin kazanması için en büyük mücadeleyi biz veririz. Önce ki dönemde de bu dönemde de doğalgaz taleplerimiz ile ilgili gerek imza kampanyaları gerek resmi başvurular olmak üzere birçok kez çalışmalar yürüttük. Doğalgaz piyasası ilgi (a) kanun hükümleri çerçevesinde düzenlenmiş, belirlenen bir şehir de doğal gazın dağıtımı ve mahalli gaz boru hattı şebekesi ile nakli faaliyetlerini yapma yetkisi dağıtım şirketleri görev ve uhdesinde bırakılmıştır. Bu bağlam da 2020 yılı Şubat ayı içerisinde AKSA Bandırma Doğalgaz A.Ş. ve AKSA Mustafa Kemalpaşa-Susurluk-Karacabey Doğalgaz Dağıtım A.Ş. firmalarına doğalgaz talebi konulu yazı yazılmış, devamında ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BAŞKANLIĞI’NA yine talep yazısı iletilmiştir. Aynı zaman da ilgili kanun gereği 3 Mart 2020 tarihinde Belediye Meclis toplantımız da doğalgaz talebi konulu yazı görüşülerek oy birliği ile karara bağlanmıştır. Bu gelişmeler neticesinde biz üzerimize düşenleri yaptık ve yapıyoruz.” 
Haber : Taygun Ertan

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —