Dolandırıcılıkla suçlanan Erkan, konuya açıklık getirdi

Hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle Manyas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığından düşürülen Ali Erkan, hakkında çıkan iddialara açıklık getirdi.

Manyas Haber 4.12.2021 16:38:02 1420 0
Dolandırıcılıkla suçlanan Erkan, konuya açıklık getirdi

Eski bir polis memurunun ortaya attığı ve dolandırıcılık iddiaları hakkında sessizliğini bozan Ali Erkan, bu şahsın geçtiğimiz yıldan beri sürekli olarak sosyal medyada yayınladığı gönderiler hakkında kendisini mahkemeye verdiğini söyledi. 

Kendisini dolandırıcılıkla suçlayan şahısla geçtiğimiz yıl ortak bir iş yaptıklarını belirten Erkan “Ben bu şahsı polis memuru olarak biliyordum. Artık emekli olacağını ve bir şirket kurmak istediğini söyledi. Bende ortaklık teklifini kabul ettim. Ortak bir şirket kurduk ve çalışmaya başladık. Şirketin kuruluş aşamasında da bir miktar kredi çektik. Tabii krediyi benim üzerime çektirdi. Daha sonra anlaşamadık ve ortaklıktan ayrıldık. Şirket için çektiğimiz kredinin ne olacağını sorduğumda ise borcu kabul etmeyerek ödemeyeceğini söyledi. Ailevi sorunlarının da olduğunu ve polislikten emekli olamayarak atıldığını öğrendiğim bu şahıs şimdi beni kendisini dolandırmakla suçluyor. Tabii ki kendisiyle mahkemede hesaplaşacağız.” dedi. 

Manyas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının da olayı en ince ayrıntısına kadar bilmelerine rağmen kendisine karşı tavır almalarının kendisini yaraladığını belirten Erkan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. “Bu konu sosyal medyada gündeme geldiğinde aldırış etmedim. İşime bakarak kendimin haklılığımın peşine düşmedim. Belki de hata yaptım. Şimdi bugün beraber yola çıktığım arkadaşlarımın kooperatifte bana karşı tavır almasını çok anlamsız bularak kalbimin kırıldığını söylemeliyim. Çünkü batık bir kooperatifi bu noktaya getirdim. Üstelik ortaya atılan iftiraların kooperatifle hiçbir alakası yok iken yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım görev değişikliği talep etti. Ben burada ki haklılığımı da ispatlamak için Manyas Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne müfettiş talep ederek iç denetim istedim. Denetim gelsin ki bu kurumda yapılan hiçbir işlemde kanunsuz bir durum olmadığı ortaya çıksın istiyorum.” 

Ali Erkan’ın yönetim kurulu başkanlığından istifasının ardından toplanan Manyas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi yönetim kurulu kendi arasında tekrar seçime giderek Yıldız Barçin’i başkan olarak seçti.