Tarih: 13.06.2023 12:50

Dondurmanın Tadı Kaçtı

Facebook Twitter Linked-in

Dondurma imalatının başlıca girdi maliyetlerinden olan süt, şeker ve ambalaj ürünlerine gelen zamlar dondurmanın fiyatını da arttırdı. Özellikle yazlık yerleşim yerlerinde kilosu 400 TL'ye kadar yükselen dondurma ilçemizde şuan da 170 TL'den satışa sunuluyor. 
Artık dondurma yemenin bile lüks olduğunu belirten vatandaşlar "Yaz aylarında serinlemek için yediğimiz, çocuklarımızı torunlarımızı sevindirmek için aldığımız dondurma bile artık lüks oldu. Şuanda bir kilo dondurma 170 TL. Her gece evimize giderken kilo kilo alıp götürdüğümüz dondurmayı artık hafta da bir kere götürebilirsek seviniyoruz." dediler.  
İlçemizde yıllardır dondurmacılık mesleğini icra eden Zekeriya Gevgin ise girdi maliyetlerinde ki artışın çok fazla olduğunu, bu artışların ancak yarısını mala yansıtabildiklerini söylerken "Buna rağmen işlerimizde % 50'e yakın düşüş var. Şuanda piyasaya baktığımızda ilçemizde satılan dondurmanın kilo fiyatı civar ilçelere göre daha uygun. Girdi maliyetlerinde artışı emeğimizden sübvanse edebildiğimiz kadar ediyoruz. Hergün gelen zamlara dayanmak gerçekten çok zor. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 
Haber : Taygun Ertan
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —