Emlak Danışmanı Semih Arat Sektörü Değerlendirdi

Manyas’ta emlak piyasasının içerisinde bulunan Semih Arat, Manyas’ta arsa, tarla (arazi) ve konut satışlarını değerlendirdi.

Manyas Haber 23.09.2021 10:46:47 537 0
Emlak Danışmanı Semih Arat Sektörü Değerlendirdi

Emlak sektörünün temsilcilerinden Semih Arat, gazetemize yaptığı açıklamayla ilçedeki emlak piyasası hakkında görüşlerini paylaştı. 

Manyas’ta arazi fiyatlarında ki fahiş artış nedeniyle emlak piyasasının durma noktasına geldiğini belirten Arat, “İlçemizde arazi satış fiyatları dönüm bazında bakıldığında çok uçuk seviyelere doğru seyrediyor. Bu artışın artık durdurulması gerekiyor. Manyas’ta arazi fiyatları yerine göre dönüm başına büyük parsellerde 35-40 bin lira arası yine 10 parsele kadar olan yerlerde de 15- 20 milyar arasında fiyatlar konuşuluyor. Bu fiyatlar normal olarak karşılanırken bazı satıcılar astronomik rakamlara yerlerini satmaya çalışmaları ilçemize zarar veriyor.” dedi. 

Emlak sektörünün arz ve taleplere bağlı olarak ivme kazandığını belirten Semih Arat, “Emlak sektörü bir ilçenin mihenk taşı gibidir. Piyasaların hareketlenmesi veyahut durağanlaşması bu sektörün hızıyla bağdaşır. İçerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi büyükşehirlerden kırsala doğru bir yığılmaya yol açtı. Buda kırsal mahallelerimizde ki müstakil bahçeli evlerimizi ve arsa fiyatlarımızı hareketlendirdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde İstanbul olsun, Ankara olsun bir çok büyük kentimizden müstakil tek katlı köy evi alan vatandaşımız oldu. Büyükşehirlerden sıkılan ve oralarda kafasını sokacak bir ev alamayan vatandaşlarımız bu tür müstakil yapılara yöneldi. Böylece tabii ki Manyas’ta ki emlak piyasasının artmasına bir sebep olarak gösterilebilir.” diye konuştu. 

Manyas’ta kırsalda çok cazip fırsatlar olduğunu dile getiren Arat, “Büyükşehirlerden sıkılan vatandaşlarımız için kırsal mahallelerimizde fırsat dolu yerler hala var. Kendi bahçelerinde yetiştirebilecekleri doğal sebze ve meyvelerle huzur içerisinde yaşamak isteyen herkesi Manyas’ta ev ve toprak sahibi yapmak için kendilerini bekliyoruz.” diyerek sözlerine ekledi.