Esnaf Çaresizlik İçerisinde

Dünya’yı tehdit eden COVİD-19 virüsüne karşı ülkemizde alınan önlemlerden esnaflar olumsuz etkilendi.

Genel Haberler 28.03.2020 18:20:38 1044 0
Esnaf Çaresizlik İçerisinde

Manyas’ta kırsal mahallelerinden de ilçeye gelen, giden insan sayısı az olunca esnaf satış yapamaz duruma geldiğini söyledi. İlçenin tek gazete bayisi olan Mehmet Yıldırım, kahvehanelerin kapatılmasıyla gazete satışının beşte bire düştüğünü söylerken, bir başka esnaf Murat Şahin ise çalışanlarına iş olmadığı için zorunlu izin verdiğini ve kendisinin dükkanı beklediğini, fakat her gün onlarca kişinin alış veriş için geldiği dükkanına akşama kadar bir veya iki kişinin uğradığını belirtti.
 Şahin “Tabii ki insan sağlığı her şeyden önemli. Bir imtihandan geçiyoruz. İnşallah bu imtihanı da başarıyla geçeriz ve bu günler de geçip, gidecek, tabi esnaf olarak maddi olarak zor günler yaşıyoruz. Kira, personel vb. giderlerimiz var. Bilmiyoruz sonu nereye varacak?” diye görüş bildirdi. 
İlçe merkezinde de aşırı bir tenhalık yaşandığı gözlemlenirken esnaf her türlü yaşadığı sıkıntıya rağmen sağlığın en ön planda olduğunu, ülkemizin bu musibetten bir an önce kurtulması için uyarılar doğrultusunda top yekün mücadele etmek gerektiğini bildiklerine vurgu yaptılar.
Haber : Tülay KELEŞ