Gençlik Liderleri Öğrencilere Balıkesir’i tanıttı

İçişleri Bakanlığı’nın özellikle Doğu ve Güneydoğu illerindeki 9. ve 10. sınıf öğrencileri için başlattığı “Yarın Çok Genç Olacak” projesi Balıkesir’de de gerçekleştiriliyor.

Manyas Haber 18.04.2021 14:39:30 411 0
Gençlik Liderleri Öğrencilere Balıkesir’i tanıttı

Proje kapsamında Balıkesir Gençlik Liderlerinin rehberlik ettiği 8 ilden gelen misafir öğrenciler ilimizdeki gezi programına katıldı. 

Balıkesir Valiliği himayelerinde gerçekleşen ’Yarın Çok Genç Olacak’ projesi gezi programı kapsamında, Adana, Ağrı, Ardahan, Batman, Iğdır, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Şırnak'tan gelen öğrencilere İlçemiz Gençlik lideri Fatih Özel ile Sındırgı, Savaştepe ve Edremit Gençlik Merkezi Liderleri rehberlik etti. Gelen gençleri karşılayan liderlerimiz ile birlikte, Ayvalık İlçesi’nde, AFAD tarafından hazırlanan Afet Gönüllülük Eğitimi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan Güvenli Trafik Eğitimi Atölyesi, trafik eğitimi alındı. 

Ayvalık’ta ki programın sona ermesinin ardından Havran’daki Kocaseyit Köyü’nde Seyit Onbaşı Anıt Mezarı ile Balıkesir Valiliği’ni ziyaret etmek üzere Ayvalık’tan ayrıldılar. Çanakkale Kahramanı Havran’lı Seyit Onbaşı'nın kabrini ve alanda bulunan müzeyi ziyaret eden konuklar, Havran Kaymakamı Enver Özderin, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve Seyit Onbaşı’nın Torunu Muhammet Yıkar’la bir araya geldi. Öğrencilere Havran ve Seyit Onbaşı’nın hayatı ile ilgili bilgiler verildikten sonra, Çanakkale Kahramanı Koca Seyit’in mezarı başında dualar okundu. Daha sonra Balıkesir Valiliği’ni ziyaret eden gençler Vali Hasan Şıldak ile görüştü. 

Ülkemizin her yerinin çok güzel olduğunu konuk öğrencilerle paylaşan Vali Şıldak “Siz de bu güzelliklerle dolu ilimizde gördüklerinizi gittiğinizde ailenizle, çevrenizle paylaşın. İlimizde Kuva-yi Milli Müzemizi ziyaret edeceksiniz. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda Kurtuluş Savaşımızın örgütlenmesi, güçlenmesi, halkımızın desteği ile Kuva-yi Milliye çatısı altında gerçekleşmiş. Bu hareket; Anadolu’da Balıkesir’de başladı. Büyüklerimizin bu mücadelesini, insanlarımızın bu ülkeye nasıl sahip çıktığını müzemizde göreceksiniz. Ben de sizi İlimizde görmekten büyük mutluluk duydum.” diye konuştu. 

Ziyaretin sonunda Vali Şıldak, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.