Gurur Günümüzü Sade Bir Törenle Kutladık

Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü sade bir törenle kutlandı.

Manyas Haber 26.09.2020 12:59:13 436 0
Gurur Günümüzü Sade Bir Törenle Kutladık

Tören, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya ve Belediye Başkanı Tancan Barçin'in Atatürk Anıtına çelenk komalarıyla başlarken ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız  okundu. Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden törende Başkan Barçin, “Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir "ilkesidir. Bu da ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararların sadece Türk Ulusuna ait olduğu, başka hiç bir ülkenin veya yabancı kuruluşların bu kararlarda söz hakkı olmayacağı ve egemenlik haklarımızdan  kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen her türlü teslimiyetçi siyasal anlayışlara kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade etmektir " dedi. 
Başkan Barçin’in konuşmasının ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın gönderdiği tebrik mesajı okundu. Yılmaz mesajında şu ifadeler yer aldı. “Özgür, güçlü ve tam bağımnsız Türkiye idealiyle bu toprakları bizlere canlarıyla vatan kılan  tüm Şehitlerimizi ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor; güzel ilçemiz Manyas’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98.yıl dönümünü kutluyorum.” 
Kutlama programına AK Parti Balıkesir Mİlletvekili ve MYK üyesi Yavuz Subaşı'da katılırken, çelenk sunma töreni sonrası İlçe Jandarma Komutanlığına bir şükran ziyareti gerçekleştirildi. İlçe Jandarma  Bölük Komutan Vekili ve Jan. Karakol Komutanı Jan. Asb. Kıd.Bşçvş. Mehmet Parlak ile bir süre sohbet edildikten sonra, resmi araçlar ile ilçe merkezinde konvoyla tur atılarak tören sona erdi. 
Törene İlçe siyasi parti başkan ve temsilcileri, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.
Haber : Sibel ERTAN