Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla hac vazifesini ifa edecek olan hac kafilesi ilçemizden uğurlandı. Geçtiğimiz hafta Çarşamba sabahı saat 04.30’da hacı adayları dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Genel Haberler 6.08.2019 11:12:39 609 0
Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

 Çok erken saatler de olduğu için yakınlarının bile çoğunlukla katılamadığı uğurlama öncesi Çarşı Camisi imam-hatibi Salman Temur, hacı adaylarına yolculukta ve  kutsal topraklar da karşılaşabilecekleri sorunlar ile hac görevlerini ifa ederken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. 
Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde yakınlarıyla vedalaşan 12 hacı adayı otobüse bindi. Diyanet İşleri Başkanlığı dışında iki vatandaşımızın da seyahat şirketleri aracılığıyla kutsal topraklara gittiği açıklandı. Hacı adaylarının kutsal topraklar da 40-45 gün kalarak, hac ibadetlerini gerçekleştirecekleri belirtildi. 
Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla ilçemizden Haşim-İmran Amiral, Ömer-Nazire Bilgili, Akif-İlgün Delioğlu, Kenan-Feride Özden, Yılmaz-Gülser Uysal ile Emine Yalcı ve Hayrettin Başaran hac farizalarını yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurlandılar.
Haber : Serhat BARIŞ