Halk Kütüphanesi Sil Baştan

Manyas Kütüphanesi Müdürü olarak görev yapan Zehra Erdoğan’ın emekliye ayrılmasıyla boşalan Manyas Halk Kütüphanesi sorumluluğuna atanan Sultan Artut, kütüphaneyi sil baştan yeniledi.

Manyas Haber 16.03.2021 17:09:46 929 0
Halk Kütüphanesi Sil Baştan

Daha önceleri eskiyen raflar, dökülen yer karoları ile hoş bir görünümün olmadığı kütüphaneyi gençliği ve girişkenliği ile avantaja çeviren Sultan Artut, 2 Mart 2020 tarihinde ilçemiz de ilk atama olarak göreve başlamıştı.  

Göreve gelir gelmez modern bir halk kütüphanesinde olması gereken yenilikleri kütüphaneye kazandıran Artut, Manyas Halk Kütüphanesi’ni adeta tepeden tırnağa yeniledi. 

İlk olarak kitap raflarını modernize eden Kütüphane Müdürü Artut, daha sonra masa sandalye takımları, binanın boya ve badanasını yaptırarak kütüphaneyi herkesin oturarak faydalanabileceği bir yere dönüştürdü. 

Hala tadilat işlerinin devam ettiği Manyas Halk Kütüphanesi’nde şu sıralarda ise kitapların güncelleme işlemleri yapılıyor.  

Kütüphanelerin ferah bir yer olması gerektiğini, bunun içinde hemen çalışmalara başladığını belirten Artut, Kültür Bakanlığı’mızın ve Belediye Başkanı Tancan Barçin’ın kendisine maddi, manevi destek verdiklerini belirterek teşekkür etti.  

Manyas Halk Kütüphanesi’nde hali hazırda on beş bine yakın kitap bulunduğunu söyleyen Artut, şuanda kütüphanenin tamamen yenilendiğini ve tüm Manyaslıları kütüphanede görmekten mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.