Tarih: 01.04.2022 02:49

Hibe damızlık koçlar üreticilere kura ile dağıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca  % 75’lik kısmı karşılanacak olan damızlık koçlar için üreticiler Manyas’ta kura çekti. 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal kalkınma dairesince Manyas'ta 40 üreticiye verilecek olan merinos koçların hak sahiplerini belirlemek için Manyas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kura çekimi gerçekleştirildi. 
Manyas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önünde gerçekleşen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Koman’ın da yer aldığı kura çekiminde, kuraya 144 üretici katılırken, 40 üretici damızlık koç almaya hak kazandı. 
Damızlık koç bedelinin 7400 lira olduğu bunun % 75'lik kısmı olan 5550 liranın BŞB Kırsal Kalkınma Dairesi tarafından, geri kalan % 25'lik bölümü 1850 liranın ise kura sonrası isimleri açıklanan 40 üretici tarafından banka hesabına yatırılacağı belirtildi. 
Damızlık merinos koçların üreticilere dağıtımının ise Balıkesir BŞB Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın da katılımıyla 9 Nisan Cumartesi günü Gönen İlçesi’nde düzenlenecek törenle yapılacağı açıklandı.

Haber : Sibel Ertan

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —