İdlib’e Yardım Kampanyası Başlatıldı

Manyas Kaymakamlığı tarafından iç karışıklığın yaşandığı İdlib’e nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Genel Haberler 19.02.2020 15:27:17 921 0
İdlib’e Yardım Kampanyası Başlatıldı

Manyas Çarşı Mahallesinde bulunan Atatürk meydanında yardım çadırı kurulurken, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya yardım kampanyasının açılışında yaptığı konuşmada  1 Aralık 2019 tarihinden bu güne  kadar 312 bin kişi sınırımıza yakın yerlere göç ettiklerini bunların ise % 76’sının kadın ve çocukların oluşturduğunu belirterek “Bölgede ki kış şartları yoğun yağışlar yaşamı olumsuz etkilemektedir. Sınırımıza yakın bölgelere göç etmiş, sığınmacılar başta can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunlarıyla karşı karşıya bulunmakta ve bu anlam da acil insani yardıma  muhtaç durumdadırlar." dedi.
Kaymakam Kaya, 29 Şubat tarihine kadar sürecek kampanya kapsamında, yardım çadırından makbuz karşılığında yardım yapılabileceğini, daha sonra toplanan nakdi yardımın Ziraat Bankası Kaymakamlık hesabında toplanan yardımlarla birlikte AFAD aracılığıyla bölgeye gönderileceğini söyledi. 
Yardım kampanyası açılışında savaş mazlumları için dua yapıldı ve kampanya başlatıldı. Yardım kampanyası açılışına kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldılar.      
Haber : Sibel ERTAN