Tarih: 19.07.2023 18:02

Işıklarlı Üreticilerin Kaba Yem İhtiyacı Meradan Karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Işıklar Mahallesi’nde yaklaşık 300 dekar alanda tamamlanan mera ıslahı çalışması sonucunda dekar başına ortalama 35 balya alındı. Toplamda yaklaşık olarak 250 ton yeşil ot verim (9500 adet balya) alınarak elde edilen ürün mahallemizde yaşayan ve üretim yapan 43 çiftçi aileye dağıtıldı.
2023 yılı üretim sezonunda bol verim alarak hasadı gerçekleştirilen merada, hasattan sonra mayıs ayı sonunda tekrar üreticilerin hayvanları için otlatılmaya açıldı.

Hayvancılıkta en önemli girdinin yem maliyetleri olması nedeni ile girdi maliyetlerini azaltmak ve meraların daha etkin kullanılması amacı ile son iki yıl içerisinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortaklaşa 70 bin dekar alanda mera ıslahı yaptıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, “Yapılan mera ıslahı çalışmalarıyla kaba yem üretim alanlarını artırarak üreticilerin maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Tüm çiftçilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir sezon geçirmelerini temenni eder, emeği geçen tüm İl ve İlçe müdürlüğümüz personellerine ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne  teşekkür ederim.” Dedi.
Haber : Pınar Demirçeviren




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —