Kaleler Projesi Bandırma Üniversitesi’nde tanıtıldı

Manyas’a bağlı kırsal Eski Manyas Mahallesi’nde bulunan Roma ve Bizans dönemlerinden kalma Tarihi Kaleler ile Osmanlı’nın erken döneminden kalma ve bir kısmı ayakta bulunan cami, türbe ve diğer tarihi eserlerin ülkemize ve insanlığa ka

Manyas Haber 27.11.2020 12:31:33 642 0
Kaleler Projesi Bandırma Üniversitesi’nde tanıtıldı

Eski Manyas Mahallesi Muhtarı Can Güney, beraberinde Reşat Fidan, Fahri Şahin, Burak Çoban ile birlikte Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’i ziyaret ederek hazırladıkları proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Bölgenin tarihi yapısının ayağa kaldırılması amacıyla hazırlanan projenin sunumunu yapan heyet, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin desteğini istedi. 

Ziyarette, Üniversite Genel Sekreteri Cihangir Boz ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Nurettin Bozhan’da hazır bulunurken, proje üzerinde yaptıkları değerlendirmelerde üniversite heyeti tarihi eserlerin röleve ve restitasyon projelerinin çizilmeden önce sanat tarihi ve arkeolojik yönden incelemelerinin yapılarak projeye destek verilebileceğini dile getirdi. 

Projenin kendisini heyecanlandırdığını dile getiren Rektör Özdemir ise yaptığı açıklamada “Üniversite bölgesinde bulunan tarihi eserlerin topluma kazandırılması konusunda yapılan proje bizleri oldukça heyecanlandırdı. Oluşturulacak teknik ve uzman bir heyet tarafından yeniden bir araya gelerek bir yol haritası belirleyeceğiz ve bu şekilde çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.