Kapanan Okul Üretim Merkezine Dönüşüyor

Son atama kararnamesi ile Bingöl Adaklı ilçesi Kaymakamlığına atanan şuan Manyas Kaymakamı olarak görev yapan Koray Çelik’in geçtiğimiz yıl projelendirdiği ve yakın zamanda hizmet üretmeye başlayacak olan kullanılmayan okul üretim

Manyas Haber 4.09.2023 15:56:00 659 0
Kapanan Okul Üretim Merkezine Dönüşüyor

Kaymakam Koray Çelik, Manyas - Bandırma karayolu üzerinde  bulunan Miralay Sami Bey İlkokulu’nun öğrenci yetersizliğinden eğitime kapatılmasının ardından, okulun konumu nedeniyle burasının bir proje merkezi olması için geçtiğimiz yıl çalışmalara başladı. 
Uzun süren çalışmalar sonrası hazırlanan proje kabul edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen “Üreten Kadınlar ile BÜYÜ-YÜN” projesi hayata geçirildi.  Projenin kabul edilmesi sonrası Milli Eğitim Bakanlığından şartlı olarak devri gerçekleşen okulun önce çevre ve bina bakım ve onarımları yaptırılarak, mezbelelikten kurtarıldı. 

Sonrasında ise o okul binası Kaymakam Koray Çelik’in tek başına yoğun emekleri sonrasında mükemmel bir görüntüye kavuştu. Dezavantajlı bayanların öncelikli olarak çalışmalarının amaçlandığı bu proje ile nostaljiye de önem verilerek, halı dokumaları, lazer ile resimli minyatür halı, dikiş, overlok makineleri, kahvaltı ve yöresel yemeklerin sunumu ile gençlerin ve üniversite öğrencilerinin de rahatlıkla müzik yapabilecekleri ve müzik ziyafeti sunabilecekleri şahane bir salon yer alıyor. Yine bir oda kamera sistemi ile çocuk oyun odası haline getirilmiş. Bahçe düzenlemeleri ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tanzim edilen bahçesinde düğünler için kır bahçesi, üretim yapan bayanlar için satış stantları, çocuk parkı v.b alanların bulunduğu bahçede de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 
Kaymakam Çelik, İhtiyaç sahibi bayanlara istihdam alanı oluşturmayı amaçladıklarını belirtirken ilçeden ayrılması sonrası da projeye sahip çıkılmasını istedi. Çelik, proje  tam olarak faaliyet gösterdiğinde buranın çok farklı bir görünüm kazanacağını söyledi.
Haber : Pınar Demirçeviren


Anahtar Kelimeler: Kapanan Üretim Merkezine Dönüşüyor