Kaymakam Kaya pazaryerini denetledi

Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, İlçe Emniyet Amiri Enes Dündar ile birlikte pazar alanında, incelemelerde bulundu.

Genel Haberler 9.05.2020 23:25:57 701 0
Kaymakam Kaya pazaryerini denetledi

Korona virüs tedbirleri kapsamında daha önceleri Cumartesi günleri ilçe meydanında kurulan pazar, vatandaşların giriş ve çıkışlarının kontrolünün daha rahat yapılabilmesi için kullanılmayan otogara alınmıştı. Manyas İlçe Emniyet Amirliği ile özel güvenlik görevlilerinin sıkı kontrolleri altında ateşi ölçülerek ve maske kontrolü yapılarak pazar alanına alınan vatandaşlara, kurallara göre alışveriş yapmalarına izin veriliyor.

Pazar alanında inceleme yapan Manyas Kaymakamı Muhammet Kaya, esnafların maske ve sağlığa uygunluk kurallarına uyup uymadıklarını, vatandaşların sosyal mesafe kurallarına dikkat edip etmediklerini kontrol ederken, kurallara uymayan esnaf ve vatandaşları sık sık uyardı.

Kaymakam Kaya “Yeni Pazar alanı önlemler açısından çok uygun oldu, üç noktadan kontrollü giriş yapılıyor. Vatandaşlarımız ve esnafımız genel itibarıyla kurallara uyuyor, biz özellikle esnafımızın maske ile burunlarını da kapatmaları konusunda kendilerini bu kez uyardık, tekerrüründe cezai işlem uygulamak zorunda kalacağız.“ dedi.