“Kazak Fasulyesi” için “coğrafi işaret” alınacak

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle Manyas İlçesi’nde Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) uygulanarak ilçenin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık kazandırılacak.

Manyas Haber 11.01.2022 02:03:56 323 0
“Kazak Fasulyesi” için “coğrafi işaret” alınacak

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) işbirliğiyle Manyas İlçesi’nde Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) uygulanarak ilçenin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık kazandırılacak. 
GMKA işbirliğiyle uygulanacak SOGEP Programı hakkında bilgi veren Manyas Kaymakamı Koray Çelik, bu projeyle ilçeye canlılık getirmek istediklerini söyledi. 
Bu projenin önemli bir adımını gençler ile ev kadınlarına istihdam sağlamak olarak açıklayan Kaymakam Çelik, “Amacımız, aile bütçelerine katkıda bulunmayı gerçekleştirmek olacaktır.” dedi. 
Manyas’ın kelle peynirinden sonra “Kazak Fasulyesi”ne de “coğrafi işaret” almak için ön girişimlerini başlattıklarını belirten Manyas Kaymakamı Koray Çelik, şunları söyledi: 
“Kazak Fasulyesi, Manyas Gölü’nün alüvyonlu topraklarında, ata tohumlarından yetiştiriliyor. Buna bağlı olarak da kendine özgü bir lezzeti ve damak tadı var. Bu fasulyemize ‘Coğrafi İşaret’ alarak, ülkemizin çeşitli yörelerine pazarlama imkânı yaratmaya çalışacağız.” 
İlçeye bağlı Kulak Mahallesi’nde, 10 yıl önce kurulup, işletmeciliğini Serap Karakaş’ın yaptığı “Makarna Manyas”ın çalışmalarını da değerlendiren Kaymakam Çelik, “Girişimcilik ruhunu çok önemsiyorum. Ülkemiz için kadın istihdamının artmasının yararına inanıyorum. Bu bağlamda, Serap Hanım’ın işletmesine devlet desteği sağlanarak, üretim yerinin daha da büyümesinin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunacağız.” dedi. 
Son günlerde Korona Virüs vakalarında yaşanan artış hakkında da açıklama yapan Manyas Kaymakamı Koray Çelik, Manyas’taki Covid-19 vakalarının genelde kırsal mahallelerden yayıldığına dikkati çekti. 
Manyas’ta aşılanma oranının yüksek olduğuna vurgu yapan Kaymakam Çelik, Covid-19 vakalarından ölüm oranının az olmasına karşın, vatandaşlarımızın yine de çok dikkatli olmalarını istedi. 
Manyas’ta, birinci doz aşılanma oranının ortalama % 92, ikinci dozun ise % 88 gibi yüksek sayılabilecek bir oranda olmasına karşın üçüncü dozun % 60 dolaylarında bulunduğunu kaydeden Kaymakam Çelik, “Aşısız vatandaşlarımızın mutlaka aşılanmaları nı, aşıları eksik olanların ise tamamlamalarını, maske kullanmalarını, hijyene özen göstermelerini ve sosyal mesafeye dikkat etmelerini bekliyoruz.” diyerek sözlerine ekledi.   
Haber : Serpil Balıkçı