Ketenlik Deresi’nde şoke eden görüntü!

Ketenli Deresi'ndeki kirlilik suyun rengini değiştirdi. Siyah akan dere bölge halkını üzdü.

Manyas Haber 5.05.2021 15:57:11 728 0
Ketenlik Deresi’nde şoke eden görüntü!

Manyas’ın en önemli mesire alanlarından olan Ketenlik Deresi rengi siyaha döndü. 

Manyas'ın 3 km. uzaklığında bulunan kırsal Cumhuriyet Mahallesi sınırları içinde ki Ketenlik Deresi hayvan gübrelerinin ve ahırların temizlenmesi sırasında kullanılan deterjan atıkları ile simsiyah bir görünüm aldı. 

Manyas'ın en önemli piknik alanlarından olan ve hafta sonları insan selinin yaşandığı Ketenlik Deresi’ne iddialara göre derenin güzergâhında bulunan kırsal mahallelerde ki büyük bir besi hayvan çiftliğinden gübrelerinin boşaltıldığı, ahırların temizliğinde kullanılan deterjan atıklarının da yine dereye salındığı belirtiliyor. 

Kırsal Cumhuriyet Mahallesi sakinleriniden Murat Erdem, 3-5  yıldan beri bu görüntülere şahit olduğunu, Ketenlik Deresi’nin kaynağının bulunduğu güzergâh üzerindeki bir besi hayvan çiftliğinden bu zamanlarda hayvan gübrelerinin ve ahırın yıkanması sonrası deterjanlı atık suyun dereye boşaltıldığını iddia etti. 

Murat Erdem "Burada benim gördüğüm kadarıyla 2 yıldan beri derede bir pislik oluşmaya başladı. Yukarıda ki büyükbaş hayvan çiftliklerinin buraya gübre ve dam temizliğinde kullandıkları kimyasal atıkları salıyorlar. Aileler burada piknik yapıyorlar, bunlar ise yaptıkları bu davranışlarıyla doğayı katlediyorlar. Biz mahalle olarak şikayetçiyiz.” Dedi. 

yYörenin en leziz balıklarının buradan çıktığını, şimdi kirlilik yüzünden balığa hasret kaldıklarını ifade eden Erdem, mahallenin  çocuklarının yüzmeyi bu dere de öğrendiklerini hatırlattı. 

Mahalle sakinlerinden Kemal Ay ise dereye yukarıdan kırsal İbirler Mahallesi tarafından büyükbaş hayvan pisliklerinin dereye bırakıldığını, geçen yıl yapılan ihbar üzerine Manyas İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden ekipler geldiğini ve dereye atık salan işletmeye ceza yazdıklarını, ancak yine bu yıl da hayvan pislikleri ve temizlikte kullandıkları kimyasalları dereye salmaya devam ettiklerini açıkladı.