Kırsal mahallelerdeki su abonelerine fatura şoku!

Kırsal Mahallelerimiz de ikamet eden su aboneleri Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından oluşturulan faturaların şokunu yaşıyor.

Manyas Haber 4.08.2021 10:47:21 1057 0
Kırsal mahallelerdeki su abonelerine fatura şoku!

Temmuz’un son günlerinde faturaları ellerine alan kırsalda ki su aboneleri fatura tutarlarını görünce gözlerine inanamadılar. Böyle yüksek fiyatlarla karşılaşacaklarını akıllarına getirmeyen aboneler bahçe sulamanın bedelini ağır ödediler. 

Faturalar da binli rakamları gören aboneler “Biz bahçemizde sulama yapmayacaksak köyde işimiz ne? Bize fiyatların yükseleceği konusunda bilgi verilmedi, dolayısıyla geçtiğimiz yıllar da olduğu gibi bahçelerimizde sulama yaptık, şu anda şoktayız. Hiç olmazsa bir kez bu faturalarda bir indirime gidilsin ki bundan sonra bağ ve bahçe ekim işini yapmayız. Biz bu fatura bedelleriyle değil bir yıl, iki ve üç yıl sebze, meyve alsak bile ödeyemeyiz..” diyerek tepki gösterdiler. 

Yeni dönem faturalarında kırsal su abonelerinde ilk 16,5  tona kadar 0,79 lira, ikinci 16,5 tonda 6.34 lira, sonrasında ise ton başına 9.51 lira fiyat uygulanıyor. Kırsal mahallerde ki hayvan sahipleri bunları belgeleyip abone olduklarında ise ton limiti olmaksızın ortalama tonunu 1 liradan su kullanabiliyor.