Kooperatif kanunundaki değişiklikler kooperatifçilere anlatıldı

Manyas’ta S.S. Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAY-KOOP) Başkanı tarafından, kooperatif kanununda yapılan değişiklikleri içeren bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Manyas Haber 11.11.2021 09:38:15 556 0
Kooperatif kanunundaki değişiklikler kooperatifçilere anlatıldı

Balıkesir HAY-KOOP Başkanı Faruk Özen, Manyas’ta ki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlarına Kooperatifler Kanunu’nda yapılan değişikleri tek tek anlattı. 

Manyas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Balıkesir HAY-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Manyas’ta bulunan Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkan ve yöneticilerinin dinleyici olarak yer aldıkları toplantıda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 26 Ekim 2021 günü Resmi Gazete’de yayınlanan kooperatif konusunda değişiklik yapılmasına dair 7339 sayılı Kanun’un kooperatifçiliğe getireceği yenilikler ve uyum süreci HAY-KOOP Başkanı Faruk Özen tarafından anlatıldı. 

Kendilerine bağlı 152 adet kooperatif bulunduğunu hatırlatan HAY-KOOP Başkanı Özen, üreticinin en büyük yükü olan yem sorununu çözmek için alternatif yem fabrikası kurma girişimlerine başladıklarını, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ülkede ki üretici, kooperatif ve hayvan sayılarının güncel olarak yükleneceği KOOPBİS sisteminin yakında hizmete gireceğini açıkladı.