Kuş Cenneti Milli Parkı yerinde sayıyor!

“Her yıl 266 türden 3 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yapan Avrupa Konseyi A Sınıfı diploma sahibi Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı’ında kısmet olursa önümüzdeki yıl Kuşcenneti Milli Parkı (Etap 1) İdare ve Ziyaretçi Merkezi Giriş K

Manyas Haber 17.05.2023 18:35:00 744 0
Kuş Cenneti Milli Parkı yerinde sayıyor!

Aynı konuyla ilgili başka yazılarımda vardı. Şimdi ise yine aynı konuyla ilgili çevreci kuruluşlar özellikle bölge turizminin etkilediğini ve artık hizmete girmesinin gerektiğini söylediler. 
Evet; sözde 2022 yılında bitecekti ama yıl 2023 ve yenileme çalışmaları hala devam ediyor. 
Tabelada yazdığı gibi yenileme 2020 yılında başladı. Bitim süresi 20 Haziran 2022 olarak belirlenen Manyas Kuş Cenneti Milli Park Müzesi bu tarihte bitmedi, daha doğrusu bitirilemedi! 
Eğer bitseydi geçen yıl ve bu yıl Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Festivali’nde hizmete girebilecekti. 
Bilmeyen de sanacak ki çok sayıda önemli yapılar yapılıyor ve yapılacak işler o kadar çok ki, 2-3 senede bitecek gibi de değil. 
Dünyaca ünlü doğa haritası Milli Park böylesine savsaklanır mı? 
Böylesi özelliklere sahip Milli Park alanına hâlâ ziyaretçiler geliyor, ancak Milli Park’ın kapalı olduğu yeteri kadar duyurulmadığı için gelen konuklar kapı önünden geri dönüyorlar. 
Göçmen kuşlar Şubat ve Mart aylarından itibaren dünyanın dört tarafından Kuş Cenneti Milli Parkı’na barınma, beslenme ve kuluçkaya yatmak için gelir, Ağustos ayından itibaren yeniden geldikleri yerlere göç ederler. 
Yeterli su seviyesine sahip olan Manyas Kuş Cenneti’nde barınan, yuva yapıp kuluçkaya yatan gri ve beyaz balıkçıl kuşları, çeltikçi, arı kuşu, ağaçkakan, puhu, sarı asama, saz bülbülü, karabatak, yaban ördeği, kaşıkcı ve diğer türlerinin Temmuz ayından itibaren yavrularıyla başta Afrika’ya olmak üzere güney ülkelerine göç ederler. 
Yuvalarını su içindeki söğüt ağaçlarına, sazlık alanlara yaparlar. Sadece tepeli pelikanlar görevliler tarafından yapılan 30 kadar yapay 
Yuvalar da kuluçkaya yatarlar ama işte tüm bu güzellikler müze inşaatı hâlâ bitmediği için maalesef izlenemiyor.  Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: Cenneti Milli Parkı yerinde sayıyor!