Yaklaşık bir yıl süren çalışma neticesinde hazırlanan kitapta 'Manyas konulu' bir çok çalışma yer aldı. Akademisyenler kendi alanlarında Manyas'ı merkeze alarak hem ampirik hem de teorik çalışmalar yaptı.
10 bölümden oluşan kitabın içeriği şu konulardan oluşuyor:
1) Manyas M.Y.O. öğrencilerinin kırsal kent dinamiklerine ilişkin görüş ve beklentileri.
2) Finansal okur-yazarlık araştırması: Manyas İlçesi örneği
3) Manyas İlçesi alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilmesi kapsamında yerel halkının turizmin geliştirilmesine yönelik algısı.
4) Manyas İlçesi’nin ihracat potansiyeli: Manyas Kelle Peyniri çerçevesinde bir inceleme
5) Tarım sektöründe iş sağlığı ve güvenliği: Manyas İlçesi üzerine değerlendirme ve öneriler
6) Covid-10 pandemi sürecinde güvenlik güçlerinin tükenmişlik düzeyi: Manyas İlçesi örneği
7) Manyas Meslek Yüksek Okulu’nda ‘Pandemi Dönemi’ işbaşı eğitimi uygulaması ve sonuçları: İş sağlığı ve güvenliği programında bir durum çalışması
8) Kariyer stresi: Manyas M.Y.O. örneği
9) Öğrencilerin çevrimiçi alışveriş davranışlarının değerlendirilmesi: Manyas M.Y.O. örneği
10) 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nın yerel halk üzerindeki etkileri: Manyas örneği
Yayımlanan kitapla ilgili görüşme yaptığımız Manyas Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Coşkun Kalp, kitap fikrinin Manyas M.Y.O. Müdürü Doçent Doktor Ufuk Bingöl tarafından ortaya çıktığını açıkladı.
Bütün akademisyenlerin kitaba büyük destek verdiğini söyleyen Coşkun Kalp, kitabın önümüzde ki senelerde de devamının geleceğinin müjdesini verirken, daha fazla disiplini içerisine alan Manyas'ın tarihi ve kültürel özelliklerini ortaya koyan yeni çalışmalara imza atılacağını söyledi.
Kitabın ön sözünü yazan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise, önsözde gelişen dünyada bu tarzda akademik çalışmaların önemli olduğunu vurgularken kitabı hazırlayan akademisyenlere ve kitabın basınında destek olan Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın'a teşekkür etti.