Manyas Halk Pazarı’nda yoğunluk yaşandı

Ülke genelinde geçen hafta uygulanan tam kapanma öncesi Manyas’ta kurulan son Halk Pazarı’nda yaşanan yoğunluktan dolayı bazı tezgahlarda ürünler kısa sürede tükendi.

Manyas Haber 5.05.2021 15:19:15 598 0
Manyas Halk Pazarı’nda yoğunluk yaşandı

Ülkemizde geçtiğimiz hafta içi Perşembe günü saat 19.oo'da başlayan ‘tam kapanma’ öncesi son kez kurulan Manyas Halk Pazarı’nda aşırı bir yoğunluk yaşanırken, bazı pazar tezgâhlarında ki ürünler erken saatte tükendi. 

Bu arada pazar tezgâhlarındaki özellikle patlıcan, kabak, salatalık çilek, muz gibi ürünlerin fiyatları geçtiğimiz haftalara oranla kilosunda 4-6 liraya varan artışların olduğu gözlendi. Pazarcı esnafı halde ki fiyatların çok yükseldiğini, hatta çoğu komisyoncunun mal vermek istemediğini öne sürerek, etiketteki artışın sebebinin halde ki komisyonculardan kaynaklandığını söyledi. 

Pazarcı esnaflarından Yaşar Kuvan "Geçen hafta çıtır salatalık halde 3-3.5 lira iken bu hafta 7.5 lira, domates 4-4.5 lira iken bu hafta 6.5-7 lira, Mersin'de ki halde çıtır salata 3.5 lira, Bursa'da ki halde ise 7-7.5 lira. Bunu alan esnaf kilosuna 1-2 lira ekleyerek satması lazım. Kazancımız aynı olan esnafa ve vatandaşa oluyor. Yazık günah yani.” diye konuştu. 

Vatandaşlar da karşılaştıkları fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemezken, bir başka pazarcı esnafı Ülkü Yüce ise fiyatların yüksekliğinin tam kapanmaya bağlı olarak komisyoncular tarafından suni bir yükseliş olarak değerlendirdi.