Manyas Müftülüğü’nden 8 Mart etkinliği

Manyas Müftüsü Ahmet Altacı: “Kadınlarımız el üstünde tutulması gereken bir emanet” dedi.

Manyas Haber 16.03.2021 16:59:01 376 0
Manyas Müftülüğü’nden 8 Mart etkinliği

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Manyas İlçe Müftülüğü kadınlara karanfil dağıttı. 

Manyas İlçe Müftüsü Ahmet Altacı’nın da katıldığı karanfil dağıtımı, resmi kurum ve kuruluşlarda çalışan kadınların ziyaretiyle başladı. 

Müftü Altacı, çalışan bayanlara karanfil dağıtarak günlerini kutlarken ardından ise marketlerde ve çarşıda bulunan bayanlara karanfil dağıttı.   

Kadınların el üstünde tutulması gereken bir emanet olduğunun altını çizen Manyas İlçe Müftüsü Altacı "365 günün her bir günü bizim inancınıza göre kadınlar günüdür. Çünkü; Kadın, el üstünde tutulması gereken bir emanet hayırla muamele edilmesi gereken bir eş, ayakları altına cennet serilen bir annedir. Aynı zamanda Kadın; diri diri gömülürken, onu oradan çıkarıp, ayaklarının altına cenneti seren dinin adıdır İslam.” dedi. 

Çalışan ve tüm kadınlarımızın soru ve sorunlarını her zaman dinlemeye hazır olduklarını belirten Altacı, yine hafta sonlarında veya müsait oldukları zamanlarda Kur'an Kursu hocalarının kendileriyle ilgileneceklerini ifade etti.  

Hedeflerinin Anadolu irfanını yakalayacak inançlı, imanlı, huzurlu ve mutlu kadınlar yetiştirmek olduğunu belirten Müftü Altacı, “Cinsiyet merkezli değil; insan, değer, erdem merkezli bir kadın tasavvuruna kavuşma temennisiyle önce şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.” diye konuştu.