Manyas pazarı yeniden eski yerinde kurulacak

Manyas pazarı, uzun bir aradan sonra yeniden eski yerinde kurulacak.

Manyas Haber 18.06.2020 15:02:22 687 0
Manyas pazarı yeniden eski yerinde kurulacak

Korona virüs tedbirleri kapsamında İlçe Hıfzıssıhha kurulunca eski otogara kurulan ilçe pazarı, normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının da kalkmasıyla birlikte Cumartesi gününden itibaren yeniden eski yerinde kurulmaya başlanacak.

Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, gerekli planlamaları yaptıklarını ve 20 Haziran Cumartesi günü itibarıyla ilçe pazarının gerekli sosyal mesafe, maske kuralları da dikkate alınarak ve bu konuda gerekli denetimlerin ilgili birimler tarafından yapılarak eski yerinde kurulmasına karar verildiğini açıkladı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta Cumartesi günü olmasına karşın ilçe dışından pazara gelen çoğu esnafın stant kuracak yer bulamaması nedeniyle, mevcut pazarcı esnafının ürünlerini yüksek fiyatlardan satışa sundukları ve bunun da haklı olarak tüketicilerin tepkisine neden olmuştu.

Önümüzde ki Cumartesi günü itibarıyla eski yerinde kurulmaya başlayacak pazarda yine çevre ilçelerden eskiden olduğu gibi esnafın geleceği ve uygulanacak fiyatları tüketicilerin merakla bekledikleri belirtiliyor. Haber: Pınar Demirçeviren