Manyas Pazaryeri’nde korona virüs tedbirleri

Manyas Cumartesi Pazarı’nda korona virüs tedbirleri kapsamında sadece gıda malzemeleri satışı yapan tezgahlara izin verildi.

Genel Haberler 2.04.2020 16:57:39 837 0
Manyas Pazaryeri’nde korona virüs tedbirleri

Korona virüsle mücadele kapsamında Manyas Belediyesi, ilçenin tek halk pazarı olan Cumartesi Pazarı’nda bir dizi tedbir aldı.
Cuma gecesinden pazar alanını dezenfekte ederek ilaçlayan görevliler ayrıca pazar yerinin çeşitli noktalarınıda el dezenfektanı koyarak daha sağlıklı bir ortam oluşturmak için çalışmalar yaptı.
Korona virüsle mücadele de halk sağlığının korunması amacıyla yayınlanan ilgili genelge uyarınca gıda maddesi satışı yapanlar haricinde hiçbir tezgahın açılmasına izin vermeyen Manyas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatinden itibaren sadece gıda satışı yapan tezgâhlara izin verirken tezgahların arasını da en az 1,5 metre mesafe olacak şekilde açılması konusunda uyarılarda bulundu.
Gıda satışlarının yapıldığı tezgahlar arasında en az 1,5 metre mesafe olmasına özen gösterildiği gözlenirken, ayrıca maske ve eldiven kullanılarak seçme yapmadan satış yapıldı.
Pazaryerinde, züccaciye, hırdavat, tuhafiye gibi sergilerin açılmasına ilgili genelge uyarınca izin verilmiyor. Haber: Sibel ERTAN