Manyas Sulama Birliği Kapanıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, almış olduğu karar ile Balıkesir genelinde bulunan 6 Sulama Birliğini, Balıkesir Sulama Birliği adı altında birleştirildi. Birleştirme işlemleri 19 ekim 2020 tarhine kadar yapılacak. Bakanlık birleştirme gerek?

Manyas Haber 11.10.2020 20:25:51 603 0
Manyas Sulama  Birliği Kapanıyor

Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü, Bakanlık olurunun ardından sorumluluk sahasında yer alan Sındırgı Ovası Köyleri Sulama Birliği, Manyas Sulama Birliği, Gönen Ovası Sulama Birliği, Kepsut Ovası Sulama Birliği, Bigadiç Sulama Birliği ve Balıkesir Sulama Birliklerini ” Balıkesir Sulama Birliği” adı altında birleştirdi.
Birleştirmeyle birlikte fesholunan birliklerin tüzel kişiliği kendiliğinden sona erdi. Birleştirme öncesi birliğe üye olan su kullanıcılarının birlik üyelikleri, birliklerde görev yapanların birleştirme öncesine ait mali ve cezai sorumlulukları birleşmeden sonra da devam edecek. Fesih işlemleri sonucu tüzel kişiliği sona eren birliklerin personeli, taşınır ve taşınmaz mal varlığı, hakları, borç ve alacakları bünyesinde birleştirme işlemi gerçekleştirilen birliğe geçti. 
Haber Merkezi