Tarih: 16.07.2019 00:20

Manyas'ta 15 Temmuz Milli Birlik Günü Buluşması

Facebook Twitter Linked-in

 Manyas'ta, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” yapılan etkinliklerle  icra edildi. 
Yüzlerce Manyaslı ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerden gelen vatandaşlar ve caddelere çıkarak, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrakları ile dev bir kortej oluşturdu. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri nedeniyle Çarşı Camii önünde toplanan vatandaşların oluşturduğu korteje Manyas ilçe protokolü, kamu kurum ilçe müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. Atatürk anıtı önünde hazırlanan tören alanında 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, programın sunucusu Hafız Selam Temur tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak, dua gerçekleştirildi.
Şehitlerimizin için anıt önünde hazırlanan köşeye karanfillerin bırakılarak anı defterinin yazılarak imzalanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya,"O büyük ihanetin üzerinden 3 yıl geçti. Ama yaşananlar zihnimizde canlılığını koruyor ve unutulması da mümkün değil. Peygamber ocağı olan ordumuzun içine yuvalanmış asker üniformalı teröristler büyük bir ihanetin ve isyanın içine girdiler. Milletin emaneti olan tankları tüfekleri uçakları millete rağmen millete ve devlete karşı kullandılar. Ama planları tutmadı. Onların bir planı varsa şüphesiz ki Allah'ında bir planı vardır. İşte o şer planları Allah'ın izniyle sizler bozdunuz. Kuvay-ı Milliye şehri Balıkesirimiz ve Manyasımızın kahraman insanları dün olduğu gibi bugünde vatanına göz diken işgalcilerin karşısında  dimdik durmuştur." dedi.                
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cesur ve kararlı davranmasının bu destanın en önemli parçası olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kaya "O gün Cumhurbaşkanımızın cesur ve kararlı duruşuyla yaptığı kutlu davetine milletimiz yek vücut olarak karşılık verdi. Halkın gücü tankın gücününe üstün geldi, aynı Çanakkale'de olduğu gibi imanın gücü imkanın gücünü mağlup etti. Sela sesleri uçak seslerine baskın geldi. İşte o gün destanlaşan bir gün oldu. 15 Temmuz Türk milletinin tüm dünyaya verdiği en güzel mesajdır."diye konuştu.
Kaymakam Muhammed Kaya'nın konuşmasının ardından öğrencilerden Merve Taşkın ve Şükran Ateş şiirlerini okurken,   “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri gece boyunca slayt gösterileri, camilerden salaların ve şehitler için duaların okunması ile sürdü. 
Atatürk anıtında ki  sala Nurullah Temur. tarafından okundu. Program devam ederken etkinlik süresince vatandaşlara lokma hayrında bulunuldu.           

  Haber : Serhat Barış

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —